Over Ferenc

De enige constante in mijn leven is vernieuwing en verandering. 
Iets meer weten over mij laat zien hoe ik in mijn werk sta.

Mens

Ik ben dus graag bezig om dingen beter te maken. En vaak gebeurt dat door zaken die complex lijken terug te brengen naar de kern: Wat moet je er als mens mee kunnen? Door voldoende aandacht te hebben voor karakters in het samenstellen van teams en groepen gaan mensen vervolgens makkelijker met elkaar aan de slag.

Opleiding

Als leerling die in elke les het nut en de plek van het onderwerp in het grote plaatje zoekt was het concept ‘naar school gaan’ op sommige momenten een wisselend succes. Ik keek gewoon op een andere manier naar wat ik ‘moest’ leren. Gecombineerd met een aantal omzwervingen kan ik zeggen dat ik gediplomeerd ben als:

  • Multimedia Vormgever
  • Communicatieadviseur- Bachelor of Arts
  • Lead Auditor ISO 9001:2015 Kwaliteitsmanagement

Telegraaf

Eenmaal aan het werk heb ik veel dingen mogen doen waarop ik best trots ben. Zo vind ik het echt leuk dat ik drie jaar lang onderdeel was van de Telegraaf Media Groep, één van de bekendste en grootste mediabedrijven van Nederland. Ik heb er als rayonmanager distributie bijvoorbeeld geleerd hoe een grote organisatie werkt en hoe elk radertje nut heeft in het totaal als er goed samengewerkt en gecommuniceerd wordt. Fascinerend!

ICT

Ik ben trots op mijn commerciële werk bij twee mooie ICT-bedrijven. Het was echt goed om te merken welke invloed commerciële inspanning heeft op de processen in een organisatie. Het heeft er onder andere voor gezorgd dat ik me wilde verdiepen in de verbetering van samenwerking tussen mensen. Bijvoorbeeld door eerst de basis aan te pakken en daarna ook te kijken of er middelen zijn die de verbetering kunnen ondersteunen.

Rusland en de Europese Unie

Als zelfstandig ondernemer heb ik veel afwisselende dingen gedaan. En die avonturen hebben me helemaal tot in Rusland gebracht, omdat ik voor een innovatieve groep technologiebedrijven op handelsmissie ben geweest. Dat was pas een land waarin veel nieuws te ontdekken viel. Leuk! En ik vind het bijzonder leuk dat ik meerdere malen gevraagd ben om deel te nemen aan de Digital Assembly van de Europese Commissie om mee te praten over digitale infrastructuur.

Vernieuwing als basisvoorwaarde

En nu heb ik wederom de stap genomen om als ondernemer onderwijsinstellingen en MKB-bedrijven te helpen om structureel aan groei en vernieuwing te werken. Als je leeft in een wereld die snel verandert is slim om vernieuwing als basisvoorwaarde in de bedrijfscultuur in te bedden. Door beter te communiceren, slimmer samen te werken en mens en technologie de juiste plek te geven kan veel moois bereikt worden.

Als je leeft in een wereld die snel verandert is het slim om vernieuwing als basisvoorwaarde in de organisatiecultuur in te bedden.

Eigenlijk is deze website nooit af. Als er vragen zijn of als je graag eens wilt afspreken, laat het me dan weten!

06 1499 5615

f.jacobs@ferencjacobs.com

Ballêster 6, 9231 MR
Surhuisterveen