Werkwijze

FerencJacobs.com doet het net ietsje anders dan normaal.
De ins en outs van deze nieuwe benadering leg ik graag uit.

Ik reken mijn opdrachtgevers bij voorkeur geen tarief per uur. We spreken alleen af welk resultaat we samen willen halen en bepalen een maandelijks bedrag dat gefactureerd wordt. Als organisatie neem je dus een abonnement op een resultaat, in plaats van dat je betaalt voor een inspanning.

We spreken af dat we een langere periode aan het resultaat werken – meestal 12 maanden. Dat is het commitment dat we elkaar geven. Hierin hou ik rekening met de drukte en de dynamiek bij de meeste organisaties. Er ontstaat geen piekbelasting en het is te voorspellen wat mijn inzet gaat kosten.

De manier

Duidelijke doelen

Samen met jouw mensen werk ik aan duidelijke doelen op het terrein van groei en verandering. Het is heel expliciet de bedoeling dat ik mijn kennis en kunde op dit gebied overdraag aan de organisatie. Er ontstaat geen afhankelijkheidsrelatie. Ik coördineer de activiteiten die nodig zijn om het doel te halen en we verdelen de werkzaamheden.

Coördinator

Taken binnen het project kunnen van alles zijn, er zijn geen beperkingen anders dan het budget dat we vooraf hebben vastgesteld. Let wel: ik doe niet per sé de uitvoering, maar ben de coördinator van het resultaat. Je zou me kunnen zien als jouw implementatie- of communicatiemanager binnen handbereik, één die het afgesproken resultaat voor ogen heeft. De ene keer kan ik zelf iets regelen, de andere keer is er externe hulp voor nodig. Daarom hebben we het van tevoren ook over een totaalbudget, dat dus niet alleen aan mijn inzet opgaat.

Zuivere relatie

Sommige werkzaamheden worden gedaan door specialisten (workshops, onderzoek, enzovoort) uit mijn netwerk, of het netwerk van de organisatie. Wat maar praktisch is. Die specialisten factureren rechtstreeks aan de opdrachtgever zodat ik hun bijdrage kritisch kan blijven beoordelen. Het is dus nooit de bedoeling dat ik op enige manier verdien aan de zaken die ik adviseer, anders dan het maandbedrag dat we hebben afgesproken.

 

De volgorde

=

Allereerst...

voeren we een oriënterend gesprek (kost een kop koffie) of we doen een iets uitgebreidere klankbordsessie (€300)

=

Daarna...

bereiken we overeenstemming over doelstellingen, aanpak, begroting.

=

Om te beginnen...

doen we de nodige analyses – draagvlak, huidige staat, potentiële teamleden.

=

Een beknopt plan...

Afhankelijk van de doelstelling kan dit bijvoorbeeld een implementatie- opleidings- of communicatieplan zijn.

=

Maandelijks overleg...

oftwel een evaluatie van de afgelopen maand en de taakverdeling voor de komende maand.

=

Gedurende de maand...

voeren we de afgesproken taken uit en kijken we wat er nog meer nodig is.

=

Erg belangrijk...

is dat we regelmatig contact hebben over de uitvoering, de resultaten, en wat er verder voorbijkomt aan kansen en vraagtekens.

Aan het eind van de periode van 12 maanden is de kennis binnen de organisatie op een veel hoger niveau dan bij aanvang. Dit geldt zowel voor de in dit jaar gerealiseerde verbeterpunten als voor de kwaliteit om dit soort activiteiten voortaan in eigen beheer uit te kunnen voeren. Want dat is altijd het uiteindelijke doel.

Eigenlijk is deze website nooit af. Als er vragen zijn of als je graag eens wilt afspreken, laat het me dan weten!

06 1499 5615

f.jacobs@ferencjacobs.com

Ballêster 6, 9231 MR
Surhuisterveen